Drentse Rijwielvierdaagse

Foto: ASSEN - Ruim 24.500 deelnemers doen dit jaar mee aan de 31-ste editie van de Drentse Rijwielvierdaagse die maandag begonnen is. Door het slechte weer leken minder mensen mee te doen dan vorige jaren, maar een groep late beslissers meldde zich op de valreep alsnog aan voor de tochten.

Daardoor blijft de organisatie van de fietsvierdaagse net uit de rode cijfers. Elke dag kan er worden gestart vanuit Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel voor routes van 40, 60, 80 en 100 kilometer. Er is dit jaar een speciale 50 kilometer lange route voor mountainbikes en voor kinderen (30 km). Overigens is ongeveer 60 procent van de fietsenthousiastelingen ouder dan vijftig jaar. Deelnemers die tenminste drie dagen hebben gefietst, krijgen een herinneringsmedaille.

(Foto Sake Elzinga)