Aantal faillissementen daalt met 4 procent

Het aantal faillissementen is in het eerste halfjaar met 4 procent gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar. In de periode januari tot en met juni zijn 2780 deconfitures uitgesproken. Het ging daarbij om 2306 bedrijven en 472 natuurlijke personen. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS signaleert dat de daling van het aantal faillissementen, die inzette in het eerste halfjaar van 1994, aan het afzwakken is. Zo was het aantal faillissementen in het tweede kwartaal van dit jaar slechts één procent lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De meeste faillissementen deden zich in de eerste zes maanden voor bij de reparatie van consumentenartikelen en de handel. Het ging om 768 bedrijfjes die financieel ten onder gingen. Wat betreft de regionale spreiding blijft Zuid-Holland met 670 gevallen koploper. Noord-Holland volgt met 508 stuks.