Thalys

Hoezo comfort, dacht ik bij het lezen van het artikel van H.J.A. Hofland in NRC HANDELSBLAD van 4 juli over een dagreisje met de nieuwe Thalys van Amsterdam naar Parijs. Onze dochter had deze week een heel andere ervaring.

Ze reisde met een in Parijs gekocht retourticket naar Amsterdam, dat op de terugreis (op maandag) niet op maandag geldig bleek te zijn. Dus: geldboete, terwijl bij de aanschaf van het vervoerbiljet nadrukkelijk was verzekerd dat het op alle dagen van de week te gebruiken was.

De dienstdoende, boete- uitdelende conducteur, verontschuldigde zich met de mededeling dat het management van Thalys er nog niet in geslaagd is de vervoerscondities onder de aandacht van alle medewerkers te brengen...

Ten slotte: wegens tekort aan zitplaatsen heeft onze dochter met haar driejarige kind de terugreis naar Parijs staande moeten maken.

    • Egbert van der Veen