Ronaldo: 'Advocaat gaf me geen hand'

ROTTERDAM, 10 JULI. Ronaldo wilde weg bij PSV omdat coach Dick Advocaat hem vorig jaar onbehoorlijk heeft behandeld. Dat zei de Braziliaanse voetballer deze week in een televisie-interview met RTL. PSV heeft inmiddels overeenstemming bereikt over een verkoop van de speler met Barcelona. De vraagprijs van PSV was 34 miljoen gulden.

Ronaldo is boos op Advocaat omdat de coach hem vorig jaar bij de bekerfinale van PSV tegen Sparta lange tijd liet warmlopen voordat hij Nilis mocht vervangen. Ronaldo voelde zich beledigd. “Hij heeft me de rug toegekeerd toen ik hem een hand wilde geven”, zei Ronaldo in Brazilië, waar hij zich met het nationale team voorbereidt op de Olympische Spelen.

Advocaat noemde de uitspraken van Ronaldo een “drogreden”. De voetballer had iets nodig om een breuk te forceren. Volgens Advocaat is Ronaldo beïnvloedt door mensen in zijn omgeving die belang hebben bij een overgang van de speler, omdat zij aan de transfer verdienen.

Finidi George verhuist van Ajax naar Betis Sevilla in Spanje. Ajax maakte gisteravond bekend dat beide clubs rond zijn. Eerder kwamen de Nigeriaanse aanvaller en Betis al tot overeenstemming over een contract voor vijf jaar, met een optie voor nog drie seizoenen.

De 25-jarige Finidi had een clausule in zijn contract, waardoor hij voor een bedrag van acht miljoen gulden weg mocht. Volgens Ruiz de Lopera, voorzitter van de Spaanse club, kostte de voetballer dertien miljoen gulden. Ajax heeft met Finidi's landgenoot Babangida, onlangs gekocht van Roda JC, al een opvolger in huis.