Opgave Jalabert

GAP, 10 JULI. De Belg Johan Bruyneel en de Fransman Laurent Jalabert zijn gisteren in de tiende etappe van de Tour de France afgestapt. De Belgische kopman van de Raboploeg ondervond nog te veel hinder van zijn valparij van afgelopen zaterdag. Bruyneel vloog in een afdaling uit de bocht en viel ongeveer tien meter naar beneden. Ondanks beurse plekken en een pijnlijke schouder kon hij de bergrit gewoon uitrijden.

Gisteren bleek het hoge aanvangstempo te veel van het goede. Hij kreeg bovendien last van een oude blessure aan zijn achillespees. Voor Laurent Jalabert is de Ronde van Frankijk op een deceptie uitgelopen.

Vooraf werd hij als de grootste rivaal van Miguel Indurain bestempeld. In de eerste Alpenrit naar Les Arcs verloor hij twaalf minuten op zijn concurrenten. In de klimtijdrit van zondag en de verkorte etappe van maandag naar Sestrieres moest de Franse kopman van de Spaanse Once-formatie opnieuw terrein prijsgeven. In de officiële persverklaring over zijn opgave stond vermeld dat Jalabert problemen met zijn lever heeft.