GESTOOMDE KIP MET CITROEN

U kunt voor dit gerecht een wok met een stoomrooster (een gaatjesrooster) gebruiken en een passend deksel. In plaats van met een deksel kunt u de wok ook met aluminiumfolie bedekken.

Voor drie personen:

400 gram kipfilet gehakte verse koriander, ter garnering

Marinade:

1 dessertlepel vers citroensap

4 schijfjes citroen

1 theelepel gembersap, gemaakt door een stukje verse geschilde gember door een knoflookpers te drukken

1 dessertlepel mirin

1 dessertlepel Japanse sojasaus

1 eetlepel nam pla (vissaus)

1 theelepel zout

1 dessertlepel suiker

1 eetlepel plantaardige olie

2 theelepels sesamolie snufje versgemalen peper

1 dessertlepel maïzena

Snijd de kipfilet in stukjes van circa 3 centimeter. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een passende ondiepe vuurvaste schaal. Schep de stukjes kip door de marinade en laat 30 minuten marineren. Giet zo veel water in een wok dat het bijna tot het stoomrooster reikt. Dek de wok af en breng het water aan de kook. Zet de schaal kip en marinade (haal er de schijfjes citroen uit) op het stoomrooster en zet die boven het kokende water.

Dek de wok weer af en laat de kip in circa 15 minuten gaar stomen. Keer de stukjes kip na 7 minuten om. Schik de kip op een dienschaal, schep er de saus over en garneer met de verse koriander. Serveer met rijst en sugar snap peas.

    • Kim Maclean