Aandeelhouder Univar: bod Pakhoed te laag

Een aandeelhouder van Univar Corporation, een Amerikaanse distributeur van chemicaliën, vindt het bod van 19,45 dollar per aandeel Univar dat Pakhoed heeft uitgebracht, te laag. De aandeelhouder heeft daarom een klacht ingediend bij de directie van Univar in Washington, zo heeft Pakhoed vanmorgen bekend gemaakt.

De aandeelhouder heeft volgens Pakhoed de bedoeling een hele groep aandeelhouders achter zijn klacht te verenigen, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Uiteindelijk zou de klacht kunnen leiden tot een rechterlijke toetsing van de redelijkheid van het bod dat de directies van Pakhoed en Univar overeen zijn gekomen. De directie van Univar heeft de overige aandeelhouders geadviseerd het bod van 19,45 dollar te accepteren. Dat betekent dat Pakhoed 520 miljoen gulden moet uitgeven om Univar in volledig eigendom te krijgen.