ValuJet krijgt nieuwe directeur onderhoud

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ValuJet heeft een nieuwe functie van vice-president voor onderhoud en techniek in het leven geroepen. De stap komt nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten vorige maand de onderneming gelastten de vluchten te staken omdat het controlesysteem voor het onderhoud gebrekkig was gebleken.

Jim Jensen, afkomstig van McDonnell Douglas, gaat de nieuwe functie bekleden. Hij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en rapporteert rechtsstreeks aan de president van de maatschappij, Lewis Jordan.

Jensen was bij McDonnell Douglas verantwoordelijk voor de verzorging van de toestellen nadat ze door de fabrikant waren afgeleverd. Vooral de kennis van Jensen van de DC-9 komt goed van pas. De vloot van ValuJet bestaat grotendeels uit dit soort toestellen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten stelden twee maanden geleden een onderzoek in naar het neerstorten van een DC-9 van ValuJet.