Man met kapmes valt kleuters aan

LONDEN, 9 JULI. Een man met een kapmes heeft gisteren in het wilde weg ingehakt op peuters die op de speelplaats van een kleuterschool in het Britse Wolverhampton een picknick voor teddyberen hielden. Een jongen van drie en twee meisjes van vier liepen ernstige hoofdwonden op. Ook vier volwassenen - twee moeders, een peuterleidster en een assistente - moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

De slachtpartij ontstond nadat de man buiten de school ruzie met een vrouw had gekregen. Hij haalde een zestig centimeter lang kapmes uit zijn tas en begon op haar in te slaan. Daarna sprong hij over het hek dat de straat van het schoolplein scheidde en richtte zich op de kinderen.

De man is nog voortvluchtig maar zijn identiteit is bekend. Staatssecretaris voor onderwijs Robin Squire zei onmiddellijk na het incident dat de regering volgend jaar extra geld beshikbaar stelt om de veiligheid op scholen te vergroten. Vier maanden geleden werden bij een schietpartij in het Schotse Dunblane zestien kleuters en hun lerares vermoord.