Vliegtuigmotor boort zich in romp: twee doden

PENSACOLA, 8 JULI. Rondvliegende delen van een kapotte motor van een vliegtuig van Delta Airlines hebben zaterdag op het vliegveld van Pensacola, Florida, de dood van twee passagiers, een moeder en haar twaalfjarige zoon, veroorzaakt. De onderdelen boorden zich nadat de motor in brand was geraakt, via de romp het vliegtuig in.

De acht jaar oude MCDonnell Douglas 88 was net vaart aan het maken om op te stijgen voor een vlucht naar Atlanta. Aan boord waren 142 passagiers en vijf bemanningsleden. Zeven mensen raakten gewond. De piloot onderbrak na zo'n 450 meter het opstijgen. Volgens een woordvoerder van Delta Airlines was er sprake van een “ernstige hapering” van de motor. De oorzaak is nog onbekend.

Volgens de woordvoerder heeft Delta Airlines niet eerder een dergelijk ongeluk met een vliegtuigmotor gehad. In de vloot van Delta, die ruim 500 vliegtuigen telt, zitten 120 MD-88's. De Pratt en Whitney-motoren bevinden zich aan weerszijden van de staartvleugel. In mei adviseerde de Nationale Tranport Veiligheidsraad bepaalde Pratt en Whitney-motoren speciaal te onderzoeken, maar daar zat dit type niet bij. (Reuter, AP)