Simon Mundy weg bij Festival Oude Muziek

UTRECHT, 8 JULI. Simon Mundy is met onmiddellijke ingang vertrokken als directeur van de Organisatie Oude Muziek in Utrecht, waar hij nog maar sinds 1 augustus vorig jaar de artistieke en zakelijke verantwoordelijkheid had. De Schotse muziekpublicist was ondermeer aangesteld om de organisatie te professionaliseren.

Volgens bestuursvoorzitter K. Gevers vormden 'taal- en culturele barrières' de belangrijkste reden voor zijn vertrek, dat in goed onderling overleg met het bestuur plaatsvond: “Mundy moest het Festival Oudse Muziek op een goede, vernieuwende toekomstige route zetten. Maar het bleek moeilijk voor hem om snel ingevoerd te raken in de lokale omstandigheden en het Nederlandse subsidiebeleid.” Mundy werd door velen als 'te Brits' beschouwd, wat zich ook weerspiegelt in de festivalprogrammering van dit jaar.

Aan expertise op muziekgebied had Mundy volgens Gevers niet veel toe te voegen aan Frans de Ruiter en Jan Nuchelmans, die tot vorig jaar verantwoordelijk waren voor de artistieke invulling van het programma. Het bestuur zal pas na het komende Festival Oude Muziek, dat op 30 augustus begint, op zoek gaan naar een nieuwe directeur.