Rentree Van Langen uitgesteld

Olympisch kampioene Ellen van Langen heeft haar rentree voor de derde keer uitgesteld. Ze zou zaterdagavond in Hechtel op de 800 meter starten, maar zegde af. Van Langen raakte een maand geleden geblesseerd aan haar dijbeen. Ze verbleef verleden week in Portugal om daar in de warmte te herstellen.

De revalidatie verloopt naar wens, maar de atlete vond het nog niet verstandig een wedstrijd te lopen. Van Langen vreest niet dat ze de Olympische Spelen zal missen.

Van Langen heeft zich nu aangemeld voor de 800 meter van komende vrijdag in Londen. Het is de laatste grote wedstrijd voor de Spelen. Van Langen zal mede naar aanleiding van haar prestatie in Londen oordelen of ze wat in Atlanta te zoeken heeft. “We zien de realiteit onder ogen. Er moet ook gepresteerd kunnen worden in Atlanta. Anders heeft het geen zin”, aldus de trainer van Van Langen, Frans Thuys. Van Langen zelf: “Ik ga er vanuit dat ik ga. Zelfs als ik niet in Londen zou lopen.”

Een voordeel is dat de 800 meter pas laat op het olympische programma staat.