Perstemmen

De Britse maandagkranten zijn het over één ding eens. Richard Krajicek wordt algemeen beschouwd als de nieuwe King of Centre Court op Wimbledon.

In de meeste kranten staat het moment van de ultieme glorie, met Krajicek in extase op de knieën, groot afgebeeld, soms zelfs over een hele pagina zoals op de covers van de sportbijlage van The Independent en The Times.

The Times heeft op de voorpagina vooral oog voor Krajiceks vriendin Daphne Deckers. Drie foto's van het voormalige fotomodel tijdens de wedstrijd begeleiden haar commentaar op de finale: “Ik had hem een extra dikke kus gegeven vanmorgen.” Op de sportpagina's schrijft de krant dat veel mensen tevoren ten onrechte hadden gedacht dat het een finale zou worden tussen Mr Who? en Mr Might Be. “De wedstrijd liet meer rally's en minstens evenveel spectaculaire punten zien als de finale van vorig jaar tussen Sampras en Becker.”

Volgens een commentator in The Times deed Krajicek gisteren eigenlijk hetzelfde als de vrouw die voor de wedstrijd al strippend over het veld huppelde.

“Hij gaf delen van zichzelf bloot die zo persoonlijk waren, dat hij zelf nauwelijks wist dat hij ze bezat.”

Rich's Ruthless Streak, Richards Meedogenloze strippartij, kopte de Daily Mail, daarmee eveneens zinspelend op de blote vrouw. De juiste man heeft volgens de Daily Mail gewonnen, “omdat dit het begin kan zijn van nog iets veel groters voor Krajicek”.

The Guardian oordeelt dat het spel van Krajicek van een voldoende hoge kwaliteit was om ook volgend jaar een overwinning op Wimbledon te rechtvaardigen.

De Daily Mail noemt Krajicek de Lord of the lawns. “Hij kuste de Field Cup zo indringend en zo vaak dat gevreesd moest worden voor een chirurgische ingreep om zijn lippen weer los te krijgen.”