Pamplona

Foto: Een man valt op straat tijdens de jaarlijkse stierenloop tijdens het festival van San Férmin in de Spaanse stad Pamplona terwijl een stier hem op de hielen zit.

Bij de stierenloop van gisteren vielen enkele gewonden. Een 27-jarige inwoner van Pamplona liep een zware schedelbreuk op en een 25-jarige Zuidafrikaan, die in zijn buikstreek door een stier werd aangevallen, verkeert in levensgevaar. Vorig jaar kwam een Amerikaan om het leven bij de stierenloop.

De incidenten had plaats tijdens een van de zogeheten encierro's. Daarbij tracht een menigte van jongens en mannen een groep stieren voor te blijven, die van de kraal aan de rand van het centrum door de nauwe straten naar de stierenring rennen waar zij dezelfde avond sterven tijdens de corrida, het stierengevecht. Dit ritueel herhaalt zich een week lang iedere ochtend en trekt altijd een groot aantal belangstellenden, onder wie veel buitenlanders. (AP)