North Sea Jazz '96: AKA MOON

Aka Moon: Akasha (Carbon C7-014). Distr. Rough Trade.

Op grond van de namen van de musici en het feit dat de opnamen voor een deel in Bombay gemaakt zijn, zal de winkelier Akasha vermoedelijk direct in de vergaarbak 'wereldmuziek' zetten. En niet eens onterecht, want wat moet je anders met een cd, waarop soms heel jazzy geswingd wordt, zoals in Galileo, Galilei, maar op andere langdurig gemediteerd, bijvoorbeeld in het openingsstuk As known as Venus.

Aka Moon bestaat in feite uit twee helften, een pittig Belgisch jazztrio onder leiding van saxofonist Fabrizio Cassol en een bedaagder Indiaas' trio met fluitist Raghunath Seth in de hoofdrol. Soms vloeien deze helften natuurlijk samen, op andere momenten klinkt de samenwerking een beetje gezocht. Hoe dit alles live gaat uitpakken is zaterdag te horen in de Maris Zaal waar dit dubbeltrio rond etenstijd het programma opent.

    • Frans van Leeuwen