Krajicek: 'Helaas geen blote vrouw bij toespraak'

LONDEN, 8 JULI. Op het traditionele Wimbledon Winners Dinner heeft winnaar Richard Krajicek gisteravond voor enige hilariteit gezorgd. Het speet hem dat er geen blote vrouw langs kwam. Voor aanvang van de finale over het centre court had een streaker hem verlost van zijn zenuwen. “Ik was voor mijn toespraak net zo nerveus was als voor de wedstrijd”, vertelde Krajicek vanochtend.

“Helaas, zo heb ik gezegd, komt hier geen blote vrouw voorbijlopen, waardoor ik iets van de spanning kwijt kan raken.”

Krajicek zat naast Steffi Graf, die het toernooi bij de vrouwen won. Krajicek: “Ze zei dat Wimbledon voor de tweede keer winnen nog leuker is.” Krajicek was onder de indruk van de snelheid van de Wimbledon-organisatie. “Ze hadden gisteravond op het bal al mijn naam op de beker gegraveerd. Dat deed mij wat. Ik stond in hetzelfde rijtje als Björn Borg.”