'Gekke' Bucaram president Ecuador

QUITO, 8 JULI. De flamboyante advocaat Abdala Bucaram heeft gisteren de presidentsverkiezingen in Ecuador gewonnen. Bucarams voornaamste rivaal, de christen-democraat Jaime Nebot, heeft zijn nederlaag toegeven.

Bucaram, die zelf toen hij burgemeester was van Guayaquil het land ontvluchtte na beschuldigingen van fraude, beloofde in zijn campagne om de corruptie in Eucuador aan te pakken en de sterk verslechterde levensomstandigheden van de armen te verbeteren. Bucaram staat bekend in Ecuador om zijn vermogen grote menigten toe te spreken. “Men heeft mij gek genoemd wegens mijn temperament maar wij gekke mensen spreken vanuit ons hart en we zien vanuit onze ziel”, zei hij tijdens de campagne. Het was de derde keer dat 'El Loco' (de gek) een gooi deed naar het presidentschap. Bij een eerdere campagne verscheen hij enkele keren in een Batman-pak en gooide hij zich vanaf het spreekgestoelte in de armen van zijn aanhangers. (Reuter, AFP)