Voorlopig geen verlaging van btw voor theaters

ROTTERDAM, 6 JULI. Het kaartje voor schouwburg en theater blijft voorlopig belast met 17,5 procent btw. Volgens een afspraak tussen de staatssecretarissen Vermeend (Financiën) en Nuis (Cultuur) moest de verlaging naar 6 procent vorig jaar al rond zijn. Een deel van het geld zou worden gebruikt voor lagere toegangsprijzen. De rest moest ten goede komen aan het Fonds voor de Podiumkunsten of aan de begroting van Nuis.

Afspraken met sommige schouwburgen en andere gemeentelijke zalen, zoals Ahoy (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), het MECC (Maastricht) en de Martinihal (Groningen), zijn tot nu toe mislukt. Maar het ministerie van cultuur sluit verlaging op termijn niet uit. In overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wordt een oplossing gezocht. (ANP)