Tip biedt oplossing Geldnet-moord

ZEVENAAR, 6 JULI. Een “onbelangrijke” tip van een inwoner van Velp heeft de politie geleid naar de oplossing van de geruchtmakende overval op het kantoor van Geldnet in Duiven. Bij die overval op 23 september vorig jaar kwam de 43-jarige Johan Regeling uit Zevenaar, medewerker van Geldnet, om het leven. Zijn 34-jarige Arnhemse collega heeft bekend dat hij die moord op zijn geweten heeft. In de zaak zijn naast drie hoofdverdachten 32 mensen aangehouden.

De 37-jarige hoofdverdachte uit Vinkeveen, heeft inmiddels de overval bekend. Ook is hij verantwoordelijk voor de overvallen op een Grenswisselkantoor in Amsterdam en op Schiphol.

Dat heeft teamleider J. Rutjes van de politie Gelderland-Midden gisteren bekendgemaakt. Volgens Rutjes meldde de Velpenaar enkele dagen na de overval dat hij op een parkeerplaats een busje en twee auto's had zien rondrijden. Een dag later vond hij bij die parkeerplaats een bivakmuts. De Velpenaar wist bovendien dat op het nummerbord van het busje de naam van een leasebedrijf uit Amsterdam stond.

Omdat de Velpenaar zelf twijfelde aan het nut van zijn telefoontje, bleef de tip enkele weken liggen. Bij de overval is 9 miljoen gulden buitgemaakt waarvan ƒ 100.000 werd teruggevonden. (ANP)