PAVAROTTI: BASTA LA PASTA

Vandaag zingen de drie tenoren Carreras, Domingo en Pavarotti in het Wembley stadion, waar 58000 fans kunnen constateren dat een van hen, dankzij de liefde en oplettendheid van zijn nieuwe jonge 'persoonlijke assistente' Nicoletta Mantovani, een beetje is afgevallen.

Vroeger stond er voor Pavarotti als ontbijt een omelet van drie eieren met plakjes mortadella, brood, boter, yoghurt, honing en citroenen klaar. Als lunch nam hij twee of drie pastagerechten met kippe- of vleesbouillon met geraspte kaas, ijs, citroenen, en een halve fles rode wijn. Het diner dat bestond uit drie pastagerechten met in olijfolie gebakken tonijn, brood, een half pond kaas, ijs en wijn of bier werd gevolgd door een souper van drie soorten kaas en/of ijs. De favoriete tussendoortjes waren kaas, ijs en in olijfolie gedoopt brood. Nu Nicoletta in zijn leven is gekomen en hem een gymnastiektoestel heeft geschonken ziet het menu van Pavarotti er anders uit. Het ontbijt: citroen en honing. Lunch: gestoomde witte wis, sla zonder saus. Diner: antipasta van rauwe groenten, 1 bordje pasta met ricotta, spinazie en groentebouillon, 1 glas rode wijn. Souper en snacks: citroenen.

Na afloop van het Wembley-concert zullen de tenoren eten met mensen die 1500 pond hebben betaald om met de heren een vorkje mee te prikken. Antonio Carluccio verzorgt het menu dat bestaat uit pasta met wilde paddestoelen, wild, limoentaart met slagroom. Carluccio maakt speciaal voor Pavarotti, voor wie dit menu te veel van het goede is, een gezonde verrassing. “De dagen dat Pavarotti een, twee of drie pastagerechten in mijn restaurant at zijn voorbij.” Basta la pasta! Vandaag een historisch recept van Pavarotti zelf, nog uit de tijd vóór Nicoletta:

Kalfsschnitzels met aceto balsamico

4 zeer platte kalfsschnitzels 100 g rauwe ham 100 g boter 1 eetl. fijngehakte peterselie 2 eetl. aceto Balsamico bloem zout en peper Snijd de ham in dunne reepjes. Bestrooi de schnitzels met zout, peper en bloem. Bak de schnitzels in driekwart van de boter snel aan beide kanten lichtbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin de ham een tel of tien. Giet er dan de aceto balsamico bij en roer met een vork alles door elkaar. Giet deze saus over het vlees en strooi er peterselie over.

    • Anne Scheepmaker