MODEL

Sarah Ferguson is in het weekblad Hello! van vandaag te zien als model in onder meer een waaiende avondjurk. De 36-jarige hertogin van York wil hiermee laten zien dat 'ook vrouwen van boven de dertig verleidelijk kunnen zijn, ook al zijn ze niet mager'. “Je moet er wel voor werken om in vorm te blijven, maar daar houd ik van”, aldus de ex-vrouw van prins Andrew en moeder van twee dochters.

Ze liet ook nog weten dat ze vast van plan was te werken aan haar 'innerlijke vrede'. “Voor mij is het leven als de zon, die opkomt en ondergaat”, zei ze. “Ik ben als een stromende rivier in een vijandige omgeving, die over bergen gaat, valleien, rotsen en stenen.” Sarah Ferguson wil een voorbeeld zijn voor vrouwen in dezelfde situatie. Ze vertelde niet hoeveel ze als model in Hello! had verdiend. Sinds haar scheiding van de broer van prins Charles zit ze in geldnood. Haar schuld wordt geschat op drie miljoen pond.

Prins Charles zelf werd door zijn moeder koningin Elizabeth, die zondag de Europese Kampioensbeker aan Duitse voetballers als Jürgen Klinsmann uitreikte, gemaand haast te maken met zijn scheiding van prinses Diana. Inmiddels heeft prins Charles haar 20 miljoen pond geboden om het leed van de scheiding te verzachten, aldus Britse kranten, die spraken van 'an offer she can't refuse'. Of dit werkelijk zo is, is nog onduidelijk, want eerder had prinses Diana, die op maandag op ingetogen wijze op Kensington Palace haar vijfendertigste verjaardag vierde, 30 miljoen pond geëist.