Hoogovens stoot onderdelen af

Het staal- en aluminiumconcern Hoogovens neemt afscheid van vijf onderdelen van Hoogovens Wapeningsstaal in Montfoort. Deze staalverwerkende bedrijven passen niet meer in de strategie van het concern, dat zich volledig wil richten op de produktie van staal en aluminium.

Hoogovens Wapeningsstaal Holding is met een aantal partijen in gesprek over de verkoop van alle aandelen in het handelsbedrijf Hoogovens Wapeningsstaal Trading, aanneembedrijf Hoogovens Wapeningsstaal en de betonstaalverwerkende bedrijven Hoogovens Wapeningsstaal Midden-Nederland, Hoogovens Wapeningsstaal Oost en Hoogovens Wapeningsstaal Noord-Holland.

Hoogovens Wapeningsstaal Midden-Nederland gaat met terugwerkende kracht op 1 juli over naar MVM Holding. De familie In 't Veld en de heren A. Meijer (vestigingsmanager Wapeningsstaal Oost) en H. Zantingh (directeur Noordelijk Vlechtbedrijf) willen het aanneembedrijf, Wapeningsstaal Oost en Wapeningsstaal Trading per 1 september overnemen. Wapeningsstaal Noord-Holland moet op 1 oktober overgaan naar Gelders Beheer en de vestigingsmanager en -administrateur ter plaatse, M. Bloem en D. Berkeveld.

De transacties zullen geen gevolgen hebben voor de betrokken circa 370 werknemers. Wel zullen 184 medewerkers van Hoogovens Vlechtwerken als gevolg van de transacties overgaan naar de diverse betrokken bedrijven. Hoogovens gaat in IJmuiden door met de produktie van betonstaal.

Mochten alle transacties doorgaan, dan blijft nog één bedrijf over bij de holding. Dat is Tibo Bouwstaal (105 werknemers), een bedrijf dat wapeningsnetten voor de bouw vervaardigt. Mocht zich een koper voor deze onderneming melden, dan is de holding genegen tot verkoop. Eerder dit jaar nam Wapeningsstaal al afscheid van Wapeningsstaal Bischop.