Heilige grond

Op Court Number One, de sfeervolle grasbaan met vooral houten tribunes, wordt morgen de laatste bal geslagen. Baan één grenst aan het centre court van Wimbledon, maar heeft sinds 1922 een eigen karakter gehad. Vele kampioenen legden er de basis voor hun latere succes.

No 1 Court gaat tegen de vlakte voor nieuwe faciliteiten voor spelers en pers. De nieuwbouw maakt deel uit van het Wimbledon Long Term Plan van de All Engeland Club, die 's werelds belangrijkste tennistoernooi aan wil passen aan de moderne eisen van de volgende eeuw. Belangrijkste onderdeel van het plan is een nieuw stadion aan het aangrenzende Aorangi Park. Het ronde en grotendeels overdekte onderkomen (11.000 toeschouwers) is nagenoeg voltooid. Het gras, dat twee jaar geleden werd ingezaaid, is al lang speelklaar. Het stadion is later om het gras heen gebouwd. Andre Agassi kreeg er in april een rondleiding. De Wimbledon-kampioen van 1992 prees de accommodatie en het gras. Volgend jaar wordt de eerste bal geslagen op The New Court Number One.