Armstrong stapt wegens ziekte uit Tour de France

AIX-LES-BAINS, 6 JULI. De Touretappe gisteren naar Aix-les-Bains telde behalve een verrassende winnaar, de Nederlander Michael Boogerd, ook een paar prominente verliezers.

Lance Armstrong verscheen niet aan de start, officieel wegens ziekte. Andere uitvallers zijn de Fransman Seigneur, de Zwitser Zberg en de Rus Gontsjenkov, de uitblinker van het voorseizoen. Het uitvallen van de Fransman Cyril Saugrain, die woensdag de etappe naar Lac de Madine had gewonnen, werd overschaduwd door de bonificatie-winst van Laurent Jalabert. De Franse publiekslieveling nam in het algemeen klassement een elf seconden voorsprong op Miguel Indurain, zijn Spaanse rivaal voor de eindzege. Grotere onderlinge verschillen worden dit weekeinde verwacht, als het peloton door de Alpen trekt.