ZOMERSE RISOTTO MET FETA

Een verrassend en verrukkelijk vegetarisch gerecht voor vier personen:

750 gram verse spinazie

1 (rode) ui

2 teentjes knoflook

1 prei

3 eetlepels olie

350 gram rondkorrelrijst (Arborio)

1-1/2 leter groentenbouillon

zout, peper

1 tomaat

250 gram Griekse of Turkse fetakaas

15 gram boter

75 gram pijnboompitten

Maak de spinazie schoon. Breng de bouillon aan de kook. Pel en snipper de ui en de knoflook, snijd de prei in ringen. Fruit ui, knoflook en prei 3 minuten in de olie. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Schenk een flinke scheut bouillon in de pan en roer de rijst van de bodem los. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden. Voeg steeds een scheut bouillon toe als de rijst droog lijkt te worden. Het gerecht moet smeuïg en romig zijn. Roerbak de spinazie in een ruime pan met aanhangend water in enkele minuten gaar. Laat de spinazie uitlekken en snijd hem fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Snijd de kaas in blokjes. Bak de pijnboompitten in de boter lichtbruin. Roer spinazie, kaas, tomaat en pijnboompitten door de rijst. Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

    • Annelène van Eijndhoven