'Saddam in actie tegen halfbroers'

AMMAN, 4 JULI. De Iraakse president Saddam Hussein heeft eerder dit jaar een van zijn halfbroers, oud-minister van binnenlandse zaken Watban Ibrahim Hassan al-Takriti, verhinderd naar Genève te reizen waar hij een medische behandeling wilde ondergaan. Dat melden Iraakse oppositie-zegslieden in de Jordaanse hoofdstad Amman.

Een andere halfbroer, Sabawi al-Takriti, zou sinds drie maanden onder huisarrest staan. Sabawi werd in november afgezet als hoofd van de algemene veiligheidsdienst. De maatregelen tegen Saddams halfbroers zouden zijn ingegeven door vrees dat ook zij wel eens zouden kunnen overlopen. Vorig jaar augustus vluchtten twee schoonzoons van Saddam naar Jordanië. Zij keerden in februari naar Irak terug, waar zij enkele dagen later werden vermoord. (AFP)