RACE-AUTOOTJE

Hoe verplaatst een kind zich als het de driewieler net is ontgroeid, maar nog lang niet oud genoeg om een rijbewijs te halen? Loek van Rooij van de firma Leroy Import uit Vught biedt een oplossing. Hij bracht onlangs de Buggy-Racer op de Nederlandse markt, een autootje voor kinderen van 5 t/m 12 jaar “die eens wat anders willen dan een cross-fiets of een zeilbootje”. Topsnelheid: 35 kilometer per uur.

De Buggy-Racer heeft twee pedalen (gas en rem), schakelen hoeft de jonge bestuurder dus nog niet. Het voertuig, dat wordt gemaakt door een fabriek in Litouwen wordt geleverd in diverse trendy kleuren: rood, wit, blauw, groen, paars en zwart. Er is ook een cabriolet-versie.

Oosteuropese degelijkheid is in de Buggy-Racer verenigd met Westers technisch vernuft. Het wagentje is voorzien van Honda 4-takt motor, goed voor een vermogen van 4 PK. “Dat is vertrouwd en je kunt er in de hele wereld onderdelen voor krijgen”, aldus de importeur. De motor loopt op loodvrije benzine.

De buggy beschikt verder over hydraulische schijfremmen, een rolbeugel, een vierpuntsveiligheidsgordel en een beveiligde brandstoftank. Ook zitten er lichten op, al is het niet toegestaan met het wagentje de openbare weg op te gaan.

Bij voldoende belangstelling wil Van Rooy wedstrijden gaan organiseren op een zandcircuit. “In Duitsland gebeurt dat al. Je weet niet wat je ziet: kinderen in een race-overalletje met handschoentjes.”

De Buggy-Racer kost ƒ 7290,-. Inl. 073-6564974

    • Jeroen van der Kris