Wimbledon

Aan het Wimbledon-avontuur van Paul Haarhuis kwam gisteren in de vierde ronde een einde. Op baan veertien bracht Malivai Washington de opmars van de tennisser uit Eindhoven tot staan. De Amerikaan zegevierde in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-2. “Mijn service was vandaag het grote probleem”, zei Haarhuis na afloop.

De 30-jarige Brabander had tot gisteren het op een na hoogste servicepercentage (rake eerste services) in het toernooi. Tegen Washington kelderde het gemiddelde op zijn eerste opslag tot 61 procent. Bovendien bleek Haarhuis niet bestand tegen de passeerslagen van Washington.

Halverwege de tweede set onderging Washington een blessurebehandeling aan zijn rug. Veel hinder ondervond de 27-jarige Amerikaan niet van het fysieke ongemak in het restant van de wedstrijd, constateerde Haarhuis. “Je tikt twee ballen op z'n tenen en hij slaat twee winners terug. Dat ontgaat je natuurlijk niet.”

Steffi Graf plaatste zich gisteren eenvoudig voor de halve finales. Zij versloeg Novotna met 6-3 en 6-2. Morgen neemt Graf het op tegen Kimiko Date, de Japanse die gisteren Mary Pierce versloeg met 3-6, 6-3 en 6-1.

In de andere halve eindstrijd speelt Arantxa Sanchez Vicario tegen de Amerikaanse Meredith McGrath. Sanchez versloeg Judith Wiesner uit Oostenrijk met 6-4 en 6-0, McGrath won van landgenote Mary Joe Fernandez (6-3 en 6-1).