Rennersvakbond klaagt over etappe rond Den Bosch

PARIJS, 3 JULI. De internationale federatie van wielerprofs (AICPro) heeft gisteren officieel geprotesteerd tegen het verloop van de eerste Touretappe in en rond Den Bosch. Volgens de vakbond waren er zondag onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen om het peloton veilig langs de opdringende menigte te loodsen.

De AICPro meent dat de economische belangen in Brabant zwaarder wogen dan de gezondheid van de renners. “De wedstrijdorganisatie had gezien het toenemende gevaar onderweg en de vele valpartijen sommige delen van het parcours moeten neutraliseren”, stelt de vakbond, die ook het grote aantal rotondes op het traject hekelde.

Woordvoerder C. van der Borg van 's-Hertogenbosch Tourstad '96, de organisatie van het wielerspektakel, schoof de kritiek door. De Société du Tour de France was verantwoordelijk voor de veiligheid van het parcours van de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk, reageerde Van der Borg.