Hond valt vrouw aan

LEERDAM, 3 JULI. Een 46-jarige vrouw uit Leerdam is maandag uit de bek van een hond bevrijd nadat haar zoons het beest met een mes in de rug hadden gestoken. De vrouw is voor verwondingen aan achterhoofd, nek en armen in het ziekenhuis behandeld. Het dier was van een inwonende zoon.

De hond, een 85 kilo zware Mastino Napolitano, viel de vrouw achter haar woning aan. Dat gebeurde toen de hond dreigend gromde naar een kind en zij tussenbeide wilde komen. De hond viel haar aan, werkte haar tegen de grond, beet haar in achterhoofd en nek en sleurde haar mee naar de schuur achter het huis.

Niet bekend

De Dierenbescherming oordeelt heel anders over de Mastino. “Deze hond vormt wel degelijk een risico. Hij is een behoorlijke vechtjas. Geen wonder, want hij is gefokt om te vechten”, aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming. Hij voegt er aan toe dat de Mastino enigszins is te vergelijken met de agressieve pitbull-terriër, die niet meer mag worden gefokt. (ANP)