Den Haag

Foto: Felle brand verwoest Haags bedrijf DEN HAAG, 3 JULI. Enige honderden gehandicapten in Den Haag en omgeving zijn gedupeerd door een felle brand gistermiddag bij de revalidatiefirma Harting Bank in Den Haag. De werkplaats en opslagruimte werden geheel verwoest.

Hier stonden volgens een woordvoerder ten minste 150 rolstoelen en andere hulpmiddelen klaar voor reparatie of om te worden aangepast aan de gebruikers. Enkele uren voor het uitbreken van de brand, om kwart voor drie 's middags, waren nog dertig nieuwe rolstoelen afgeleverd. Deze partij ging verloren. Naar verwachting heeft de brand tot gevolg dat gebruikers een paar weken tot enige maanden langer moeten wachten op hun hulpmiddel. De schade aan materiaal wordt geraamd op 2,5 miljoen gulden.

De oorzaak van de brand wordt gezocht in laswerkzaamheden. De directie van Harting Bank had opdracht gegeven tot het aanbrengen van draadvensters voor de ramen aan de achterzijde wegens een aantal inbraken in korte tijd. In een mum van tijd stond het enorme pand met uitgestrekte toonzaal in lichterlaaie, vermoedelijk doordat het vuur zich kon verspreiden via een afzuiginstallatie.

(Foto Roel Rozenburg)