Veenstra tijdelijk naar orkest Concertgebouw

AMSTERDAM, 2 JULI. Piet Veenstra, de voormalig artistiek directeur van het Residentie Orkest, is aangesteld als tijdelijk artistiek adviseur voor de programmering van het Concertgebouworkest in Amsterdam.

De benoeming van Veenstra, die al een maand geleden is ingegaan, komt na het vertrek van artistiek directeur Jan Zekveld, die per 1 april ontslag nam wegens de te zakelijke werkwijze van het orkest. Veenstra, begin '70, blijft ondertussen ook programmeur van het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Een groot deel van de overige taken van Zekveld wordt waargenomen door stafleden, onder verantwoordelijkheid van zakelijk directeur Willem Wijnbergen. Voor de opvolging van de concertmeesters Viktor Liberman en Jaap van Zweden worden dit najaar audities georganiseerd voor kandidaten uit binnen- en buitenland.