Martinair-toestel in kleuren van Virgin

Martinair gaat een Boeing 767 inclusief cockpit- en cabinepersoneel voor een periode van 7 maanden verhuren aan de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic van de Engelsman Richard Branson. Virgin gaat het toestel van 23 september tot 1 mei volgend jaar inzetten op de route Manchester-Orlando (Florida).

Met de overeenkomst, die vanochtend is getekend, is een bedrag van “vele tientallen miljoenen guldens” gemoeid, aldus een bekendmaking van Martinair. De lease-overeenkomst met Virgin is iets speciaals, omdat de Boeing 767 helemaal wordt overgeschilderd in de kleuren van Virgin Atlantic. Het vliegend personeel van Martinair zal gekleed gaan in de uniformen van Virgin. Ook het interieur van de machine krijgt de kleuren van Virgin.

De Martinair-woordvoerder ontkent dat de overeenkomst betekent dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij met overcapaciteit kampt. Het past volgens hem in het flexibel opereren met het materieel, zoals Martinair dat al jaren doet. Heel vaak voert Martinair vluchten voor anderen uit. Het bijzondere aan de nu gesloten overeenkomst is dat toestel en bemanning volledig het uiterlijk van de huurder gaan aannemen.