Libië: geld weg uit Europa

kAIRO, 2 JULI. De Libische leider Khadafi heeft besloten alle investeringen weg te halen die zijn land in Europa heeft gedaan. De beleggingen worden verkocht en de opbrengst wordt gestoken in projecten in Egypte, zo heeft Mohamed Al-Howeij, verantwoordelijk voor de buitenlandse investeringen van Libië, gisteren gezegd.

Het totale bedrag aan investeringen bedraagt ongeveer 440 miljoen dollar. De meeste buitenlandse beleggingen van Libië zitten in Groot-Brittannië, waarvan 290 miljoen dollar in hotelgroep Metropole. Sinds april 1992 geldt er een VN-embargo tegen Libië, omdat het land weigert twee van zijn ingezetenen uit te leveren aan Groot-Brittannië. Die twee zouden zijn betrokken bij de bomaanslag op het Amerikaanse Pan Am-vliegtuig dat in 1988 boven de Schotse plaats Lockerbie explodeerde. (AFP)