Fraudeonderzoek luchthaven Frankfurt

Justitie in Duitsland doet een onderzoek naar de mogelijke fraude bij de aanleg van een deel van de luchthaven van Frankfurt. Het onderzoek betreft ruim twintig bedrijven en een aantal functionarissen van de luchthaven.

De politie heeft vijftien mensen aangehouden, van wie er nog vijf vastzitten. De FAG, het luchthaven bedrijf in Frankfurt, is vermoedelijk tussen de 20 en 30 procent te veel berekend bij de aanleg van terminal 2, die 2,5 miljard mark kostte. Luchthavenmedewerkers kregen cadeaus variërend van televisies tot vakantiereizen in ruil voor het verlenen van contracten, vooral bij de installatie van elektronische systemen.

Wolfgang Schaupensteiner, de openbaar aanklager die het onderzoek leidt, verklaarde op een ongebruikelijk goed georganiseerd netwerk te zijn gestoten. “Dit is niet meer een zaak van de overhandiging van de gebruikelijk envelop, maar bedrijven hebben een dichtgeweven web gemaakt.” Het onderzoek bij de luchthaven Frankfurt begon in december 1995.