'Erica Terpstra kandidaat-lid IOC-bestuur'

DEN HAAG, 2 JULI. Staatssecretaris Erica Terpstra van Sport wordt genoemd als kandidaat-lid van het Internationaal Olympisch Comité. Nederlandse sportofficials zijn ervan overtuigd dat haar naam circuleert bij het IOC.

De staatssecretaris bracht enkele weken geleden een bezoek aan IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch. Nederland heeft statutair recht op twee zetels in het college omdat het de Olympische Spelen heeft georganiseerd. Anton Geesink bezet één van die plaatsen. Terpstra noemde het in een reactie “een leuk gerucht!” Zij denkt dat een IOC-lidmaatschap niet te verenigen is met haar huidige functie. “Je zou het meer moeten zien in het perspectief dat er straks ook nog een leven is na het staatssecretariaat. Ook hier geldt dus: zeg nooit nooit.”