Krajicek overleeft dipdagje met 33 aces

LONDEN, 1 JULI. Het was zo'n dag waarop hij zich weer eens ergerde aan alles en iedereen. Aan het publiek, aan het weer en aan zijn tegenstander. “Zo'n dag waarop je gewoon niets kan hebben. Een dipdagje”. zei Richard Krajicek zaterdag na zijn overwinning op Brett Steven: 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 6-4 en 6-2.

Krajicek speelde in de derde ronde op Wimbledon meer tegen zichzelf dan tegen zijn opponent uit Nieuw-Zeeland. “Ik was niet superagressief. Ik merkte het vanmorgen al in de training toen ik weer een beetje geïrriteerd was.” Vooral in de tweede set liet Krajicek het hoofd hangen toen Steven in de derde game zijn service brak. “Ik zakte mentaal helemaal weg.” Zijn machtige opslag hield hem na het setverlies op de been. “Gelukkig kon ik mijzelf uit de problemen serveren.”

Krajicek sloeg zaterdag 33 aces en bracht zijn totaal op 76. Koploper na drie ronden op Wimbledon is Alexander Radulescu. De Duitser van Roemeense afkomst kwam tot 91 aces, maar speelde tot dusverre het maximale aantal van vijftien sets, Krajicek tien sets.

Vandaag speelt Krajicek in de vierde ronde tegen Michael Stich, de Duitser tegen wie hij al elf keer op de baan stond. “Vaak waren het ongelooflijke partijen, maar het ongelooflijkste was dat ik meestal verloor”, zei Krajicek.

Kristie Boogert verloor in de derde ronde van Kimiko Date: 2-6, 6-4 en 6-2. De laatst overgebleven Nederlandse begon hoopvol, maar moest na de winst in de eerste set lijdzaam toezien hoe de Japanse steeds beter in haar spel kwam. “Ik neem mijzelf niets kwalijk want ik heb 110 procent mijn best gedaan”, zei Boogert na afloop.

Van de kanshebbers verloor de Duitse Anke Huber van de Japanse Sugiyama. Steffi Graf won eenvoudig met 6-2 en 6-1 van de Amerikaanse Nicole Arendt. Pete Sampras versloeg de Tsjech Karol Kucera.