Internatio versterkt handel in chemie

Het handels- en havenconcern Internatio-Müller gaat zijn positie in de handel van chemische produkten in Australië en Nieuw-Zeeland aanmerkelijk versterken. Het Rotterdamse bedrijf wordt eigenaar van het handelshuis Burns, Philp & Company, dat werkt onder de handelsnaam Swift. Door deze acquisitie zal de omzet van Internatio in chemische producten in deze regio stijgen van 115 miljoen naar 300 miljoen.

Burns Philp, een aan de beurs van Australië genoteerde onderneming, heeft Swift verkocht omdat het de handel in chemische producten niet langer tot de kernactiviteiten rekent. Internatio heeft al vestigingen in Australië en Nieuw-Zeeland. De kantoren van Swift vormen daarop een prima aanvulling.

Swift levert een breed spectrum chemische producten aan diverse industrieën, waaronder de voedings-, verf- en cosmetica-industrie en de farmacie. Het handelshuis vertegenwoordigt meer dan honderd internationale chemische producenten. Swift heeft vijf vestigingen in Australië en drie in Nieuw-Zeeland.