Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Lucratief EK voor UEFA

LONDEN, 29 JUNI. De kassa van de UEFA rinkelt op het EK. De Europese voetbalbond incasseerde ruim 110.000 gulden aan boetegeld. Het hoogste bedrag werd betaald door Tsjechië, dat 25.000 gulden moest afdragen. In totaal werden negen bonden in de dertig wedstrijden beboet.

Het toernooi overschrijdt alle records in kaarten. De gele kaart kwam tot de finale 154 keer uit de borstzak van de scheidsrechter, de rode kaart als gevolg van twee keer geel vier maal en de rode kaart drie keer. Bij het EK van 1988 in Duitsland en 1992 in Zweden werd niet één rode kaart gegeven.