Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Energie

Pakhoed reorganiseert terminal Pernis

Pakhoed gaat de Pernis-terminal moderniseren en reorganiseren. Hierbij komen 33 arbeidsplaatsen te vervallen. De werknemers gaan in een vijf- in plaats van zesploegendienst werken. Met de bonden is overeenstemming bereikt over een sociaal plan.

Pakhoed investeert 10 miljoen gulden in de modernisering van de tankopslag voor eetbare oliën. Pakhoed reorganiseert ook de afdeling smeerolie: het mengen van kleine partijen smeerolie wordt gestopt, omdat dat structureel onrendabel is. De opslag van grote partijen olie wordt voortgezet.

Pakhoed verwacht dat de ingreep het rendement van de Pernis-terminal aanzienlijk verhoogt.