Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Muziek

Manager orkest dood bij ongeval

HILVERSUM, 28 JUNI. Manager F. Vrijma van het Radio Kamer Orkest is gisteren door een verkeersongeval om het leven gekomen. Vrijma was ook plaatsvervangend directeur van het muziekcentrum van de omroep. De NOB heeft dit bekend gemaakt. Ferdinand Vrijma was 55 jaar. Hij heeft ruim twintig jaar bij het muziekcentrum gewerkt. Hij begon als musicus (altviolist) werd later manager en ook lid van de directie. Tussentijds was hij ook enkele jaren directeur van het orkest van het Oosten in Enschede.