Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Betonfabrikanten niet optimistisch

De Nederlandse betonsector ziet voor de komende periode geen grote groeicijfers in het verschiet liggen. In 1994 was nog sprake van een sterke produktiestijging, maar afgelopen jaar stabiliseerde het produktievolume. De omzet in guldens steeg wel met 3 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag 1995 van de Bond van Fabrikanten van Betonprodukten in Nederland.

“In korte tijd is de euforie van 1994 omgeslagen in een bewustwording dat stabilisatie van de huidige positie het maximaal haalbare is, terwijl een daling van afzetniveau ook zeer wel denkbaar is”, staat in het jaarverslag.