Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Buitenlanderregel Spaanse bond

MADRID, 27 JUNI. In de twee hoogste divisies van de Spaanse voetbalcompetitie mogen komend seizoen slechts drie spelers tegelijk in het veld staan die afkomstig zijn van buiten de Europese Unie. De Spaanse voetbalbond maakte deze nieuwe regel gisteren bekend.

Het aantal spelers van binnen de EU dat op het veld staat is ongelimiteerd na het Bosman-arrest. De Spaanse bond bepaalde dat een club niet begrensd is spelers van buiten de EU te kopen, als er maar nooit meer dan drie op hetzelfde moment spelen.