Dit is een artikel uit het NRC-archief

Human interest

Foto

Foto: BAARN - Tweeduizend oud-verzetsmensen en veteranen vierden vandaag de 85ste verjaardag van prins Bernhard. Op het gras bij paleis Soestdijk speelde een militaire kapel vrolijke deuntjes en werden borrels, pils en sherry's geschonken. De veteranen verdrongen zich om de prins en om kroonprins Willem Alexander.

“Dat-ie blij is dat de oudjes er nog bij zijn en dat we gauw eens een biertje moeten pakken”, zei prins Bernhard tegen één van de gasten. Het is de vierde keer dat de verjaardag van de prins wordt benut voor een reünie. De eerste keer was toen de prins 70 werd. De prins zelf, na een rondgang langs de veteranen zichtbaar vermoeid, zegt het “heel gezellig” te vinden. “De band met veteranen is een speciale. We spreken dezelfde taal, denken in dezelfde lijn. Je kunt het gezelligheid noemen of vriendschap.” (Foto Roel Rozenburg)