Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Bokser verwikkelt in seksschandaal

HARTFORD, 22 JUNI. Een maand voor het begin van de Olympische Spelen is een Amerikaanse bokser in opspraak geraakt wegens een seksschandaal.

Lawrence Clay-Bey, een superzwaargewicht, zou een vrouw seksueel hebben misbruikt. Ondanks de aanklacht doet Clay-Bey gewoon mee in Atlanta. Hij heeft weliswaar een convenant ondertekent waarin hij onderschrijft zich te houden aan de gedragsregels van de Amerikaanse ploeg, maar het vergrijp had vorig jaar februari plaats, ruim voor de ondertekening van het contract.