Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Eindzeges voor Zülle en Lüttenberger

ROTTERDAM, 21 JUNI. De Oostenrijker Peter Luttenberger heeft gisteren de Ronde van Zwitserland op zijn naam gebracht. In de tiende etappe, een circuit van 180,5 kilometer rond Zürich, verdedigde hij gemakkelijk zijn voorsprong van vijftien seconden op de Italiaan Gianni Faresin en de 59 tellen op diens landgenoot Gianni Bugno. De laatste dagprijs was voor de Italiaan Mauro Bettin. Hij versloeg zijn landgenoten Eddy Mazzolini en Simone Biasci.

Alex Zülle won de Ronde van Catalonië. De Zwitser behield in de laatste etappe de voorsprong van ruim één minuut op zijn ploegmaat Patrick Jonker, de Australische Nederlander in dienst van ONCE. De laatste rit van Playa del Pineda naar Igualada werd gewonnen door de Duitser Marcel Wüst. Hij versloeg na 177 kilometer de Spanjaard Angel Edo en de Belg Peter van Petegem.