Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Hof tegen stuwdam Maleisië

KUALA LUMPUR, 20 JUNI Het hooggerechtshof in Maleisië heeft gisteren bepaald dat de omstreden plannen voor een enorm stuwdamproject in de provincie Sarawak op Borneo in strijd zijn met de milieuwetgeving. Bovendien zou de plaatselijke bevolking onvoldoende zijn geraadpleegd. Het was niet helemaal duidelijk wat de consequenties zijn, maar annulering van het project lijkt onwaarschijnlijk.

Met de bouw van de stuwdam en een waterkrachtcentrale van 2400 megawatt, waarvoor ABB de opdracht kreeg, is meer dan vijf miljard dollar gemoeid. (Reuter, DPA)