Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

Supporters keren 's nachts terug

AMSTERDAM, 19 JUNI. Het grootste deel van de Oranje-supporters is vannacht teruggekeerd in Nederland. Binnen het tijdsbestek van enkele uren arriveerden in totaal 40 vluchten op Schiphol en Rotterdam Airport, vanuit Luton, Stansted en Gatwick in Engeland. Die massale terugkeer verliep volgens de woordvoerders van beide luchthavens zonder problemen.

De fans waren moe en hadden door de strenge alcoholcontroles van de Britse politie ook niet overmatig veel alcohol kunnen innemen. Over zee keerden ook enkele duizenden supporters huiswaarts.