Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Nachtvluchten

Je gelooft je oren toch niet. Onze minister van VROM, mevrouw De Boer, heeft plotseling niet zoveel bezwaren meer tegen een stel nachtvluchten. Ongelooflijk! Wat een kracht en onverzettelijkheid straalt de minister uit! Nog eens kort drie majeure bezwaren:

1. Een vliegveld op die plaats is een planologische blunder van de eerste orde. Pak een eenvoudige toeristenkaart, bekijk omgeving Geleen-Beek en de vele woonplaatsen in de buurt. In elke stip wonen mensen. Welke 'planoloog' zou dáár een vliegveld neerleggen? Laat staan uitbreiden. 2. Het kost ons jaarlijks miljoenen. Nooit, nooit, nooit zullen we er een cent aan verdienen. 3. Gèk zullen de mensen in de wijde omgeving ervan worden: vier keer per nacht die herrie. En je zult zien: straks acht keer, en dan zestien keer...!