Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Farmaceutische industrie

Bayer: farmacie mogelijk apart

LEVERKUSEN, 12 JUNI. Het Duitse chemieconcern Bayer overweegt zijn farmaciedivisie af te splitsen als zelfstandige onderneming die zou kunnen fuseren met een ander bedrijf. Dat heeft een woordvoerder van het concern vanmorgen verklaard naar aanleiding van een bericht in de Britse krant The Guardian.

De woordvoerder van het Duitse concern bevestigde dat afsplitsing tot de mogelijkheden behoort, maar zei dat daarvoor geen concrete plannen bestaan. “We willen onze farmaciedivisie versterken, maar hebben nog niet besloten of we dat op eigen kracht gaan doen of met partners.” In de farmaceutische industrie heeft de afgelopen jaren een groot aantal fusies plaatsgevonden. Steeds minder bedrijven zijn in staat de enorme kosten voor het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen alleen op te brengen, zeker nu overheden in tal van landen flink bezuinigen op de gezondheidszorg.